Fietsen en Wandelen

Fietsen en Wandelen

Winterswijk is in het gelukkige bezit van enorm veel buitengebied met cultuurlandschap en erg mooie natuur. Het is dan ook één van de grotere gemeenten in Nederland.

Daardoor is een enorm gebied ontstaan waar prachtige b-wegen liggen waar nauwelijks verkeer overheen rijdt. Ideaal voor fietstochten en wandelingen. Dat wil overigens niet zeggen dat in Winterswijk enorm veel fietspaden of wandelwegen zijn aangelegd, want daarin loopt men zeker niet voorop.

De wegen zijn echter rustig, en uitermate geschikt om te fietsen, dan wel te wandelen. Daardoor krijg je echter wel een enorm goed uitzicht op het cultuurlandschap, wat uniek is in Europa, de diverse boerderijen en de mooie buurtschappen.

Daarbij zijn er natuurlijk wel enkele erg mooie routes die zeker de moeite waard zijn om te verkennen.

  • De oude Bocholtsebaan, waarbij de grindweg met apart fietspad over de oude spoorweg naar Bocholt loopt tot aan de grens met Duitsland. Je kan overigens zo over de grens fietsen of wandelen, en via b-wegen naar bocholt fietsen of wandelen.
  • Het Rommelgebergte is een perfect natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen door de bossen, en de zandwegen zijn ook perfect om te fietsen.
  • Rond het Hilgelo liggen diverse wandel- en fietspaden.
  • Winterswijk is aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Fietskaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV.
  • Een fietstocht of wandeling door de 9 buurtschappen van Winterswijk, is overigens op elke willekeurige route een aanrader.
  • Een mooie wandeltocht is de route Winterswijk, gedeeltelijk over de oude Bocholtsebaan naar de Bekendelle. Ook weer zo’n mooi natuurgebied. In de Bekendelle zijn overigens ook tal van mooie wandelingen mogelijk over hoofdzakelijk zandwegen.
  • Rond het Strandbad en bij Den Helder ( de oude watermolen ) kan je ook erg mooi wandelen.

Fietsen of wandelen door het Nationaal Landschap Winterswijk is meer dan het beleven van een uniek cultuurlandschap!