Hilgelo

Hilgelo

Het Hilgelo, door de bezoekende Duitsers wel liefkozend Meddosee genoemd, is van oorsprong een zandafgraving. Na verloop van tijd groeide het Hilgelo uit tot een echt meer, en is nu één van de belangrijkste watersportmeren in de Achterhoek.

Prachtig aangelegd, omgeven door een nog mooiere natuur, en omgeven door verschillende campings. Vooral dit laatste zorgt voor een grote toestroom aan zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen die hier in de zomermaanden komen genieten van de goede watersportmogelijkheden en natuurlijk de prachtige natuur rondom Winterswijk.

Het Hilgelo is natuurlijk niet geschikt voor watersportsoorten zoals zeilen en het varen met motorboten, maar al het andere is hier gewoon mogelijk. Bovendien is het een geliefde hengelplek, voor diverse soorten vissen zoals bijvoorbeeld de Snoek.

Daarbij komt nog eens het mooi aangelegde strand, met diverse faciliteiten zoals een kiosk en speeltuintje. Echt een plek waar je in de warme zomermaanden prima kunt verblijven, en hetgeen echt niet onderdoet voor de dure badplaatsen aan de kust.

Natuur

Maar ook als je niet van watersport of zwemmen wilt genieten, dan kan dit het Hilgelo je toch heel veel plezier geven.

Het landschap rond Winterswijk staat al bekend om de mooie natuur, en de uitgebreide mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. Het Hilgelo doet daar nog een beetje bij. Rond het meer zijn wandelpaden en fietspaden aangelegd, en aan de achterzijde van het meer zelfs een ruiterpad. Bovendien is de flora en fauna hier best wel uniek te noemen, zeker in combinatie met de mooie en soms oude boerderijen die in het landschap rond het meer liggen verscholen.

Eten en drinken

Natuurlijk, je kan zwemmen, duiken, roeien of surfen bij het Hilgelo. Genieten van de vissport, en wat al niet meer. Maar uit eigen ervaring, en vele campingasten zullen het met ons eens zijn, vinden we dat we toch één ding echt nog moeten vermelden. Aan het meer ligt de Sevink Mölle. Een oude molen, maar vandaag de dag veel meer. Waar het ons om gaat, is heerlijk Pannenkoeken eten bij Sevink Mölle. En of het weer nu goed is, de watertemperatuur warm, of misschien veel te koud, dat is een ieder aan te raden.

Lekker genieten van het warme weer en het strand bij het Hilgelo!