Strandbad Winterswijk

Strandbad Winterswijk, het dorp heeft natuurlijk het Hilgelo, een klein meer met grote mogelijkheden, en het overdekte zwembad Jaspers.

Het Strandbad

Maar Winterswijk heeft nog iets unieks. Het strandbad, dat recentelijk met behulp van veel vrijwilligers en donateurs geheel in oude staat en glorie is hersteld. Op zich al een unieke prestatie, omdat het strandbad in vervallen staat verkeerde, en dus ook niet meer voor het publiek toegankelijk was.

Zwemmen in de buurt van het huidige strandbad is altijd al een traditie geweest, aangezien er al sinds 1910 gezwommen werd in de kolk bij de watermolen Den Helder.

In de crisis van de jaren dertig van de vorige eeuw werd het strandbad, niet ver van de watermolen, aangelegd in het kader van een werkverschaffingsproject, en uiteindelijk in 1933 geopend.

Nu het strandbad weer geheel toegankelijk is, blijkt ook wel hoe belangrijk dit voor de Winterswijkers is geweest, gezien het toch wel grote aantal bezoekers als het weer het toelaat. En dat ondanks het gratis toegankelijke Hilgelo.

Het strandbad is uniek, heeft een geheel andere sfeer dan het Hilgelo of welk ander openlucht zwembad of zwemmeer dan ook in de Achterhoek. Bovendien worden diverse faciliteiten geboden. Zo is de ligweide perfect gesitueerd, zodat je als ouders je kinderen altijd in het oog kunt houden. Het water is natuurlijk, en komt uit de naastgelegen rivier. Er is een zandstrand, diverse speeltoestellen en een volleybalveld.

Bovendien kan je rustig zeggen dat het in het strandbad gevestigde restaurant, de Strandlodge, één van de betere restaurants is in de wijde omgeving.

Het strandbad in Winterswijk laat je oude tijden herbeleven.