Winkelen in Winterswijk

Winterswijk heeft een groot aantal winkels binnen en buiten het centrum. Daardoor is het dorp een winkelcentrum geworden voor de Achterhoek en een groot gedeelte van Duitsland.

De Wooldstraat, het Weurden, de Meddosestraat, de Misterstraat, de Ratumsestraat, en natuurlijk de markt rond de kerk, vormen samen het bruisende hart van het centrum van Winterswijk, met tal van bekende en minder bekende winkels, terwijl er ook een aantal grote winkelketens in Winterswijk een vestiging hebben.

Daarbij komen nog eens de markt op woensdagmorgen, en de markt op zaterdag. En zo ontstaat een gezellige winkelmogelijkheid die een grote aantrekkingskracht heeft op heel veel mensen.

De zaterdagen, maar ook veel Duitse feestdagen, doen echt niet meer onder voor de drukte in grotere steden, als veel Duitsers en Achterhoekers de weg naar het bruisende winkelcentrum Winterswijk, en de markt, weten te vinden.

Regelmatig weet de winkeliersvereniging leuke evenementen te organiseren, en zijn de winkels voor een groot deel ook tijdens deze evenementen geopend.

Maar op winkelgebied heeft Winterswijk nog veel meer te bieden. Zo zijn de meeste grote supermarktketens met een vestiging in Winterswijk vertegenwoordigd, en Winterswijk heeft Obelink.

Obelink is het grootste warenhuis op het gebied van camperen en buitensporten, en is tot ver over de grenzen van Nederland bekend. Ons is wel eens opgevallen in verschillende Europese landen, dat je gevraagd wordt waar je vandaan komt. Bij het anwoord Winterswijk, komt toch wel vaak de melding dat daar Obelink gevestigd is, en dat men dat kent.

Je kan dan ook daadwerkelijk alles vinden wat je op de camping nodig mocht hebben, en dan ook nog eens in diverse soorten en maten, en datzelfde ook op het gebied van alle buitensporten. Ja zelfs op het gebied van Wintersporten.

Winkelen in Winterswijk is gezelligheid op en top.